Rian Rijksen

Rian Rijksen
Rian studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en International and Comparative Law (LLM) aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2008 heeft Rian de postacademische specialisatieopleiding Arbeidsrecht bij de Grotius Academie met succes afgerond.

Rian is sinds 1989 advocaat (Caron & Stevens/Baker & McKenzie in Amsterdam). Na vier jaar stapte zij over naar Nysingh Advocaten in Zwolle, waar haar focus helemaal kwam te liggen op het arbeidsrecht en mededingingsrecht. In 1998 verliet zij de advocatuur, om in 2005 bij KBS advocaten in Utrecht de draad weer op te pakken. Vanaf dat moment heeft zij zich volledig toegelegd op het rechtsgebied waar haar hart ligt, het arbeidsrecht.

Rian houdt zich bezig met alle aspecten van het arbeidsrecht, waaronder arbeidsovereenkomsten, collectieve en individuele ontslagen en outsourcing.  Zij werkt zowel voor werkgevers als werknemers. Tot haar werkterrein behoort tevens het ambtenarenrecht.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten:

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN);
  • bestuurslid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland (VAAMN);
  • lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Rian is een gedreven advocaat die haar enthousiasme en kennis graag deelt, bijvoorbeeld via cursussen en in-house sessies bij cliënten. Haar wijze van werken kenmerkt zich door het praktisch en snel zoeken van oplossingen en daarbij uit te gaan van wat partijen bindt, niet van wat hen verdeeld houdt.

Rechtsgebiedenregister
Rian heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
• Arbeidsrecht (Collectief ontslag, Medezeggenschap)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mfn-registermediator

Rian is tevens Mfn-registermediator. Rian treedt als mediator op in arbeidskwesties en in samenwerkingsconflicten.

E: jgm.rijksen@rijksenplantenga.nl
T: 06 – 28 08 00 15

Rianne2_ByWoutRitzema.Blinque.MG_0013 (Kopie2)

Back to Top